Over

Maya Mastwijk (1974 Woerden)

Werk
Tweedehands spullen -of delen ervan- worden gecombineerd tot abstracte beelden. Het is niet zo dat het verleden van die spullen nog een inhoudelijke lading geeft aan het werk. Een mooie perfecte vorm, transparantie, textuur of een specifieke eigenschap van het materiaal zijn veel belangrijker. De sculpturen zijn zelden hoger dan een meter en staan meestal op de grond.

Lijm, schroeven en plakband worden niet gebruikt. Het enige wat de verschillende onderdelen nodig hebben om te blijven staan, is elkaar. Terwijl de compositie schijnbaar logisch en voor de hand liggend lijkt, is het vaak verrassend hoe de sculpturen in balans kunnen blijven: het is de uitdaging om de grens tussen omvallen en blijven staan zo dicht mogelijk te benaderen zonder daar overheen te gaan. De mogelijkheden en onmogelijkheden van de materialen worden zo tot het uiterste benut.

Deze sculpturen zijn vluchtig en niet te fixeren. Valt het object om dan bestaat het eigenlijk niet meer. Dat risico is wezenlijk onderdeel van het werk.

CV
Nieuwe Akademie Utrecht (2020)

Waste to Create
Online Exhibition november 2020 via YouTube Facebook en Instagram.

Eindexpo Nieuwe Akademie Utrecht
27 juni t/m 5 juli
Loods 6
KNSM-laan 143 Amsterdam (entree via Surinamekade 30)
Dagelijks open 12.00-18.00 uur, donderdag en vrijdag 12.00-20.00 uur
Op zaterdag 27 juni en woensdag 1 juli ben ik zelf aanwezig

For English click here

Theme: Overlay by Kaira
@ 2020 by Maya Mastwijk